Hoofdstukken
Terug naar overzicht

Eerste vrijeschool in Bergen op Zoom een feit!

In het voorjaar van 2018 klopte er een moeder aan: wil stichting ABBO een vrijeschool in Bergen op Zoom oprichten? De dichtstbijzijnde vrijescholen zijn in Roosendaal en Middelburg, dus we zagen zeker mogelijkheden, schrijven Conny van Loenhout (bestuurder van Stichting ABBO) en Tamar Chavardès (directeur De Zeeridder) in hun column in het oktobernummer van magazine De VBS.

Daarbij zijn alle scholen van Stichting ABBO oorspronkelijk opgericht door ouders. Dat er een verzoek tot oprichting van een ouder lag, was voor ons voldoende reden om ons hiervoor in te zetten. We hebben een initiatiefgroep gevormd met ouders, leerkrachten, directeuren en een bestuurder. Uit een quickscan kwam naar voren dat er voldoende belangstelling was om een vrijeschool bestaansrecht te geven.

Ze verspreidden onder meer een informatiekrant, werkten het onderwijsconcept uit en gingen op zoek naar een schoolgebouw. Ondertussen startten ze alvast met een kleutergroep. En in augustus 2020 opende Vrijeschool De Zeeridder in Bergen op Zoom de deuren.

Vraag je je af waar die naam vandaan komt? Lees hier meer over de ontstaansgeschiedenis en achtergrond van deze nieuwe school in de column van Conny van Loenhout en Tamar Chavardès uit De VBS oktober 2020.
(12-10-2020)

Gerelateerd